Pylontävling 19-20 Maj

Helgen 19-20:e maj så kommer det att tävlas i Pylon på vårt fält.

Den 19:e så tävlas det i klasserna Q500 och SQ500  och den 20:e tävlas det i klassen F3D.

 

Q500 är normalt träbyggsatser som skall väga minst 1800g. Det skall vara en standardmotor på 6,5cc och med en hastighet på cirka 150km. Man ställer upp på startlinjen, 3-5st åt gången, och startar samtidigt. Efter det flyger man tio varv och först i mål vinner. Sedan får man poäng efter placering.

SQ500 använder samma flygplan som i Q500, dock skall minimivikten vara 1700g. Här används en vassare standardmotor med minipipa på 6,5cc och med en hastighet på cirka 240km. Man ställer upp på startlinjen, 3st åt gången, och startar samtidigt. Efter det flyger man tio varv och först i mål vinner. Sedan får man poäng efter placering.

F3D är komposit-modeller som används, minimivikt 2250. Här är det är fritt att trimma motorn och det går mycket snabbare, cirka 350km! Det är 3st piloter per heat som startar med 1 sekunds mellanrum, här är det snabbast totaltid som gäller. F3D är en FAI klass och i denna klass tävlar man även i VM.

(informationen kommer från SPI’s hemsida (http://spi.snell.st/)

 

Kommentarsfunktionen är stängd.