Regler motorcupen

Motor-cupen

Man får använda ett valfritt flygplan som är avsedd för utomhusbruk och är utrustat med fungerande landningshjul. Ingen form av broms mekanism får användas för att stoppa planet. Helikopter är ett icke godkänt flygetyg.
Motorn får vara förbränningsmotor eller elmotor.

Syfte Tävlingen går ut på att man ska landa säkert och inte chansa för att få höga poäng. Om man hamnar upp och ner så är det noll poäng som gäller.

Genomförande Tävlingsledaren är tillika omutbar domare med total enväldig bestämmanderätt. Om någon regel är tokig så finns det möjligheter att ändra på den till nästa tävling men vi ändrar inget under pågående tävling. Vinnaren får 1 poäng och tvåan 2 poäng och så vidare, så den som har minst poäng när motorcupen är avgjord står som vinnare av årets motorcup.

Moment 1 börjar med start på asfaltbanan, om man klarar och starta på asfalten så får man 50 p, om man får kontakt med gräsytor under starten då får man 25 minus poäng.
När man har kommit upp i luften på den höjd du tycker att du känner dig säker på, så skall man säga till att nu kommer jag att flyga en åtta i luften, om man lyckas så får man 25 p.
Efter man har gjort åttan så går man ner och landar på asfalten, klarar man att hålla sig kvar på banan så får man 50 p och åker man av så blir det 25 minus poäng.

 Moment 2  Poäng landningen går ut på att landa i cirkeln och försöka att hamna i mitten, poängfördelningen är 100-10 poäng.
Man har tre försök på sig att landa, man väljer själv vilket försök som är bäst och man har tre minuter på sig att klara momentet, om man går över tre minuter så blir det avdrag 5 poäng, sedan finns det en max tid som är 5 minuter klarar man inte den tiden så är det noll poäng.  Om man landar utanför cirkeln så är det 10 p.

Moment 3  Touch’n’go, Det går ut på att försöka att studsa med landnings hjulen mellan 2 stycken streck som finns på asfalts banan. Klarar man det så får man 50 poäng, sedan finns det två stycken streck till och hamnar man där så får man 25 poäng annars så är det noll p utanför strecken. Efter touch’n’go så går man runt i ett landnings varv och sätter man ner hjulen mellan mittstrecken så belönas det med 50 poäng respektive 25 poäng vid sättning mellan de yttre strecken.
Man har två försök per delmoment, maxtid är tre minuter därefter utdelas det noll poäng

VÄL MÖTT!